2021.11.10.

Szaunaetikett: minden, amit tudnod kell az infraszaunázás szabályairól

Szaunavilág – látjuk sokszor, mikor egy-egy fürdőkomplexum vagy wellness létesítmény szauna részlegére keveredünk. Nem véletlenül: a szaunázás valóban egy külön univerzum, amelynek megvannak a maga íratlan szabályai, legyen szó a műfaj bármelyik ágáról. Mivel a DELUXE Day Spa a modern szaunatechnológia csúcsának – egy SUNLIGHTEN-nek – ad otthont, kézenfekvőnek gondoltuk, hogy alábbi összefoglalónkban az ideális infraszaunázás legfontosabb szabályait gyűjtsük össze.

Szauna

Törölközőben, lepedőben a legjobb

Fontos: a papucsot, a fürdőruhát hagyjuk a szaunán kívül. A relaxáció egyik kifejezetten fontos lépése a megérkezés és az átszellemülés. Ne ugorjuk át ezt sose: egy puha, törölközőanyagból készült szaunaruha vagy egy finom lepedő az, amely a legmegfelelőbb öltözék egy forró kúrához. A meleg hatására ugyanis előfordulhat, hogy szintetikus anyagok oldódnak ki a szaunába nem illő dolgokból – ezt jobb kerülni. A cél, hogy nyugalmat, aromás levegőt és hőt lélegezzük be. Semmi egyebet.

Szauna

A diszkréció alapvetés

Bár a meztelenség bizonyos kultúrkörökben a szaunázás része, nem nélkülözhetetlen kelléke az egészségmegőrző programnak. Mivel a fedetlen test látványához minden ember másképpen viszonyul, a legszerencsésebb, ha diszkrécióra törekszünk. A textíliák használatának egyébként is számos pozitív oldala van: például képesek elnyelni a verejtékünket, az anyagokat a szaunapadra leterítve vagy térdig betekerve velük magunkat pedig egy kényelmesebb és higiénikusabb felületet varázsolhatunk az üldögéléshez.

Szauna

Amit ne: kozmetikumok, olvasnivalók, ékszerek, ételek, italok

A melegben a rajtunk lévő kozmetikumok (pl.: parfüm, hajlakk, arckrém) erősebben párolognak ki, intenzív szagot okozva, s ezzel csökkentve a pihenésünk élvezeti értékét és hatékonyságát. A szeánsz előtti zuhanyzás emiatt kötelező! Ugyancsak az effektivitás fokából vehetnek el a sminkek, plusz akadályt képezve bőrünk megtisztulása előtt. Ezek mellett kellemetlen szagot idézhetnek elő a festékekben található vegyszerek, a könyvek és újságok tehát szintén jobb, ha kabinon kívül maradnak.

Ne feledjük azt se, hogy a szaunahasználat alatt az ékszerek viselése kockázatos: a fémes láncok átforrósodva akár égési sérüléseket is okozhatnak, a le nem vett gyűrűkbe bedagadt ujjakban pedig a keringés nem az elvártak szerint élénkül.

Ami az ételeket és italokat illeti, jó, ha tudjuk: nem tanácsos, és nem is ildomos ezekkel érkezni a szeánszra. Az infraszauna tere egyetlen egy dologra lett kialakítva: arra, hogy gyógyuljunk és magunkra figyeljünk. Éljük meg tehát az ott töltött időt, ne tereljük el gondolatainkat a feltöltődésről, és ne meneküljünk pótcselekvésekbe. A kezelés után viszont mindenképpen gondoskodjunk a megfelelő víz- és tápanyagbevitelről!

Szauna

Korrektség és csend

A szauna jótékony hatásai akkor érvényesülnek igazán, ha a kabin egy békés, feszültségmentes, semleges terület marad. Épp ezért a szaunában nem illik nehéz, társadalmilag megosztó témákról (pl. politikáról vagy vallásról) társalogni, ugyanígy a tilos kategóriába esik a kúra megszakítása (hacsaknem veszély fenyeget).

Továbbá, ha nem egyedül szaunázunk, vegyük figyelembe a másik, illetve a többiek igényét: beszélgetőpartnerünkkel hangmagasságunk legyen alacsony, és ne kezdeményezzünk feltétlen dialógust, hiszen ez a hely leginkább a belső monológoké.

A DELUXE Day Spa-ban a fent leírtakban hiszünk. Ha szeretnéd megtapasztalni a korszerű szaunázás semmihez sem fogható élményét, kattints ide, és foglalj időpontot még ma valamely speciális SUNLIGHTEN programunkra. Hidd el, az élet túl rövid ahhoz, hogy beérd kevesebbel – gyere, és válaszd a legjobbat! Megérdemled.

További bejegyzések

2021.11.18.
4+1 DELUXE fiatalító tipp: a gyönyörű dekoltázsért

Nyakunk és dekoltázsunk szépségét szinkronban tartani egyáltalán nem lehetetlen: most eláruljuk ennek titkát.

2021.10.05.
Mire elég 3 óra a day spa világában? – Vendégünk tollából

Hogy mire elég 3 óra a DELUXE Day Spa-ban és hogy mire tanít meg a páros keringő élménye? Vendégünk elmeséli.

2021.10.05.
5 DELUXE tipp, hogy erősebb légy, mint az őszi melankólia

A hírhedt „autumntime sadness” ellenszere ugyanis létezik. Kattints, ha nem csupán túlélni, hanem élvezni is szeretnéd az utat karácsonyig!

2021.10.05.
ÉNIDŐ: a luxus önmagadért

Az énidő nem egy üres és divatos kifejezés: a minőségi pihenés elengedhetetlen ahhoz, hogy megőrizzük egészségünk. De pontosan mit értünk ezalatt?

2021.10.05.
Arcunk, mint testünk hírnöke

A keleti tradicionális gyógyászat szerint elég nyaktól felfele vizsgálódni, ha egészségünkről szeretnénk pontos képet kapni. Mi az arckezelés szerepe?

2021.07.07.
Miért a Kaviczky? Hogy igazán jól érezd magad a bőrödben!

A Kaviczky Prémium termékek hatóanyagait többek között a hévízi gyógyiszap, a gabona, gyógyvíz, valamint különböző virágok, drágakövek és illóolajok adják.

2021.07.07.
Ha szauna, akkor Sunlighten! – 4+1 érv a korszerű szaunázás mellett

A prémium hangrendszerrel felszerelt Sunlighten szauna használata során akusztikus rezgésterápiában és színes fényterápiában is részünk lehet.

TALÁLD MEG ÖNMAGAD!

Néhány órára zárd ki a külvilágot, töltődj fel, és add át magad a day spa élménynek!
Szeretettel várunk a hét minden napján.
FOGLALJ IDŐPONTOT ONLINE!

Legyél Deluxe Day Spa Klubtag!

Iratkozz fel hírlevelünkre exkluzív ajánlatokért és értékes ajándékért!
  • Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.
crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram