2021.10.05.

ÉNIDŐ: a luxus önmagadért

Tudtad, hogy fizikális jólléted csupán 5 százalékát adja egészségednek? A modern tudomány álláspontja egyértelmű: ebben a viszonyrendszerben 95 százalékot ér mentális állapotod. Az elmúlt évtized kutatási eredményei bebizonyították: a testi tünetek megjelenése szinte minden esetben valamilyen belső, lelki problémához köthető.

Ez nem mást jelent, minthogy nem elég testünk szükségleteit kiszolgálni. Egészségünk alapja a szellemi töltekezés. Ellenkező esetben hanyagságunkat több tünet jelezheti: kognitív értelemben a szorongás, az aggodalom, a rossz ítélőképesség és a fókuszálási nehézségek mind arra utalnak, hogy szervezetünk szünetet kér(ne, ha engednénk neki). Ezek a későbbiekben fizikai formát is ölthetnek – ha gyors szívverés, mellkasi fájdalom, gyomor- és bélrendszeri gondok, alvásproblémák, illetve egyéb fájdalmak jelentkeznek, komolyan kell venni, ugyanis ez azt mutatja, a megelőzés terén nem voltunk eredményesek.

Az énidő tehát nem egy üres és divatos 21. századi kifejezés: a minőségi pihenés elengedhetetlen ahhoz, hogy megőrizzük legdrágább kincsünk. De pontosan mit értünk ezalatt?

ÉNIDŐ: a luxus önmagadért

Az „énidő” fogalom igen beszédes: voltaképpen arról az időről van szó, amelyet önmagunknak szentelünk. Amikor kikapcsolunk és nem másért létezünk. Amikor nemet mondunk a külvilágra, és ezzel igent a saját nyugalmunkra, fejlődésünkre, megújulásunkra. Amikor megállunk, mert tudjuk: nem lesz miből adni, ha nem teszünk vissza oda, ahonnan a kaotikus mindennapok folyton elvesznek.

Természetesen, mindenki máshogy definiálhatja saját maga számára az énidőt, hiszen ezt takarja a kifejezésben az „én” – személyes preferenciákhoz alakíthatóak ezen percek, órák, napok. Nem vagyunk egyformák: van, akinek egy rövid meditáció elegendő ahhoz, hogy erőre kapjon, és van olyan is, akinél több hetes folyamat az ellazulás.

ÉNIDŐ: a luxus önmagadért

Egy fontos kitétel azonban adott: egy ebéd a férjünkkel, egy shoppingolás a legjobb barátnőnkkel, egy kávé az édesanyánkkal nem énidő. Meglehet, ijesztően hangzik az egyedüllét, ám épp az a lényeg, hogy merjünk azzal az emberrel lenni, akik vagyunk. Ismerkedjünk vele. Tegyünk fel neki kérdéseket. Mi az, amire vágyik? Mi az, amihez igazán kedve van? Mi az, amin változtatna? Figyeljünk rá. Tanuljuk meg szeretni.

Önzőség? Dehogy. Az őszinte mosolyhoz energiát kell gyűjteni olykor. A kiszakadásokat hosszútávon testünk és lelkünk mellett közvetlen környezetünk is meghálálja. Luxus? Ebben a rohanó világban talán, de nem kérdés, hogy ez a „költekezés”, amit meg kell engedjünk: a prevenció mindig jobb, mint a már kialakult bajok kezelése! Az énidő pedig egy módja bizonyos egészségügyi problémák megelőzésének. Ha valamin, akkor az erre szánt időn tényleg nem érdemes spórolni.

ÉNIDŐ: a luxus önmagadért

A kényeztetést nem csupán megérdemeljük: létezésünk, működésünk egyik előfeltétele. Akárcsak az alvás, úgy a rendszeres relaxáció is hozzájárul szervezetünk regenerálódásához, megszabadítva testünket a mókuskerék okozta feszültségtől. Nem találtad még meg a kikapcsolódás számodra megfelelő formáját? Eláruljuk a titkunk!

Létezik egy hely, ahol nem ér el a hétköznapok zaja és rohanása. Ahol a kényelmed és kényeztetésed az első. Ahol léleksimogatással vigyáznak az egészségedre. Ahol a kellemetlenségektől mentes egészségmegőrző wellness kozmetikai és testkezelések a külső megújulás mellett lelki feltöltődést nyújtanak. Készen állsz rá, hogy mindezt megtapasztald?

Ajándékozd meg magad egy DELUXE Day Spa élménnyel, mi pedig gondoskodunk róla, hogy kipihenten, frissen, új emberként távozz!

További bejegyzések

2021.11.18.
4+1 DELUXE fiatalító tipp: a gyönyörű dekoltázsért

Nyakunk és dekoltázsunk szépségét szinkronban tartani egyáltalán nem lehetetlen: most eláruljuk ennek titkát.

2021.11.10.
Szaunaetikett: minden, amit tudnod kell az infraszaunázás szabályairól

Mivel a DELUXE Day Spa egy SUNLIGHTEN-nek ad otthont, cikkünkben most az ideális infraszaunázás pontjait gyűjtöttük össze.

2021.10.05.
Mire elég 3 óra a day spa világában? – Vendégünk tollából

Hogy mire elég 3 óra a DELUXE Day Spa-ban és hogy mire tanít meg a páros keringő élménye? Vendégünk elmeséli.

2021.10.05.
5 DELUXE tipp, hogy erősebb légy, mint az őszi melankólia

A hírhedt „autumntime sadness” ellenszere ugyanis létezik. Kattints, ha nem csupán túlélni, hanem élvezni is szeretnéd az utat karácsonyig!

2021.10.05.
Arcunk, mint testünk hírnöke

A keleti tradicionális gyógyászat szerint elég nyaktól felfele vizsgálódni, ha egészségünkről szeretnénk pontos képet kapni. Mi az arckezelés szerepe?

2021.07.07.
Miért a Kaviczky? Hogy igazán jól érezd magad a bőrödben!

A Kaviczky Prémium termékek hatóanyagait többek között a hévízi gyógyiszap, a gabona, gyógyvíz, valamint különböző virágok, drágakövek és illóolajok adják.

2021.07.07.
Ha szauna, akkor Sunlighten! – 4+1 érv a korszerű szaunázás mellett

A prémium hangrendszerrel felszerelt Sunlighten szauna használata során akusztikus rezgésterápiában és színes fényterápiában is részünk lehet.

TALÁLD MEG ÖNMAGAD!

Néhány órára zárd ki a külvilágot, töltődj fel, és add át magad a day spa élménynek!
Szeretettel várunk a hét minden napján.
FOGLALJ IDŐPONTOT ONLINE!

Legyél Deluxe Day Spa Klubtag!

Iratkozz fel hírlevelünkre exkluzív ajánlatokért és értékes ajándékért!
  • Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.
crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram