2021.11.18.

4+1 DELUXE fiatalító tipp: a gyönyörű dekoltázsért

Egy korábbi cikkünkben már említettük: arcunk testünk hírnöke. Ám küllemünk más pontjai is képesek titkaink felfedésére: a nyakunk és dekoltázsunk bőrállapota szintén árulkodó lehet, mi több, arcunknál hamarabb jeleznek. Az öregedés előjelei ugyanis legelőször ezen a területen mutatkoznak meg. Igaz, az idő vasfogát kicselezni nem lehet, látható nyomainak (megelevenülését) késleltetni viszont annál inkább! Bejegyzésünkben most öt olyan tippet osztunk meg olvasóinkkal, melyekkel szinkronban tarthatjuk arcunk, nyakunk és dekoltázsunk szépségét.

4+1 DELUXE fiatalító tipp: a gyönyörű dekoltázsért

1. Rendszeres törődés: a hidratálás és elfedés sosem árt!

Bőrápolás tekintetében a dekoltázs fogalma eltér a köznyelvben való használattól: a definíció a nyakra és a mellkas felső részére utal. Ezen felületet, csakúgy, mint arcunkat, roppant mód érzékeny, vékony és finom bőr fedi – ennek ellenére (hacsaknem Greta Garbo-t követve tudatosan eltakarjuk) kénytelen elszenvedni a környezeti hatásokat.

Hogy az idő előtti öregedést, azaz a ráncokat és a bőr megereszkedését elkerüljük, legjobb a prevenció: ha arcunkat alapos és rendszeres védelemmel illetjük, jusson eszünkbe dekoltázsunk is, kezeljük ezen területeket egységként. Járjunk el hasonlóan mindkét testfelszínen: arcápolási rutinunkat terjesszük ki! Az UV-sugárzás elleni fényvédős nappali krémek és az esti hidratáló készítmények használatával, valamint lehetőség esetén a könnyed ruhadarabokkal való kendőzéssel fiatalságunkat (avagy bőrünk feszességét és selymességét) óvhatjuk.

4+1 DELUXE fiatalító tipp: a gyönyörű dekoltázsért

2. Kíméletes ruhaneműk: bánj magaddal kesztyűs kézzel!

Dekoltázsunk bőrállapotát nagyban befolyásolja, hogy milyen anyagokkal érintkezik. Legyen szó egy felsőről vagy fehérneműről, érdemes meggyőződnünk arról, hogy minden passzol: a textíliák rossz minősége bőrirritációt okozhat, míg a nem megfelelő méret ráncok kialakulásához vezethet. Bánj magaddal kedvesen: ruháid legyenek kedves simogatások számodra!

3. Mozgás!

A rendszeres edzés köztudottan mentális erőnlétet ad, emellett pedig fizikális szempontból is kiemelt a fontossága: testmozgással serkenthetjük a vérkeringésünket, így sejtjeink biztosan hozzáférhetnek a szükséges oxigénhez és tápanyaghoz – mindez garantáltan lelassítja szervezetünk belső idejét, fiatalos külsőt kölcsönözve ezzel nekünk.

4. Étkezz jól

A belső táplálás ugyanolyan fontos, mint a külső hatóanyagbevitel. Bőrünk szépsége nagy százalékban függ étrendünktől: igényei ezen a fronton összetettek. Vitaminok, ásványi anyagok és egészséges zsírok szükségeltetnek a megújuláshoz – ezek megfelelő aránya nélkül elveszíthetjük kültakarónk rugalmasságát, selymességét.

4+1 DELUXE fiatalító tipp: a gyönyörű dekoltázsért

+1 Alvás: nem mindegy, hogyan!

Bár ma már az alvás bőrtextúránkra gyakorolt jótékony hatásai széles körben ismertek, nem esik elég szó a pihenés hogyanjáról. A gravitáció kegyetlen: ha nem a megfelelő pozitúrában alszunk, úgy bőrünket nem csupán magunk alá gyűrhetjük, hanem ezen gyűrődéseket a testünket érő nyomás miatt tulajdonképpen saját súlyunkkal tovább „préseljük”, növelve a ráncosodás esélyét. A legjobb, ha megpróbálunk a hátunkon aludni, így több értelemben ébredhetünk kisimultabban.

4+1 DELUXE fiatalító tipp: a gyönyörű dekoltázsért

A fentieket nem mindig sikerül betartanod, de szeretnél tenni valamit a fiatalságod megőrzése érdekében? A legjobb helyen jársz: a DELUXE Day Spa-ban arckezeléseink mindegyike dekoltázsápolással egészül ki. Ha időpontot foglalnál egy különleges utazásra, kattints ide.

További bejegyzések

2021.11.10.
Szaunaetikett: minden, amit tudnod kell az infraszaunázás szabályairól

Mivel a DELUXE Day Spa egy SUNLIGHTEN-nek ad otthont, cikkünkben most az ideális infraszaunázás pontjait gyűjtöttük össze.

2021.10.05.
Mire elég 3 óra a day spa világában? – Vendégünk tollából

Hogy mire elég 3 óra a DELUXE Day Spa-ban és hogy mire tanít meg a páros keringő élménye? Vendégünk elmeséli.

2021.10.05.
5 DELUXE tipp, hogy erősebb légy, mint az őszi melankólia

A hírhedt „autumntime sadness” ellenszere ugyanis létezik. Kattints, ha nem csupán túlélni, hanem élvezni is szeretnéd az utat karácsonyig!

2021.10.05.
ÉNIDŐ: a luxus önmagadért

Az énidő nem egy üres és divatos kifejezés: a minőségi pihenés elengedhetetlen ahhoz, hogy megőrizzük egészségünk. De pontosan mit értünk ezalatt?

2021.10.05.
Arcunk, mint testünk hírnöke

A keleti tradicionális gyógyászat szerint elég nyaktól felfele vizsgálódni, ha egészségünkről szeretnénk pontos képet kapni. Mi az arckezelés szerepe?

2021.07.07.
Miért a Kaviczky? Hogy igazán jól érezd magad a bőrödben!

A Kaviczky Prémium termékek hatóanyagait többek között a hévízi gyógyiszap, a gabona, gyógyvíz, valamint különböző virágok, drágakövek és illóolajok adják.

2021.07.07.
Ha szauna, akkor Sunlighten! – 4+1 érv a korszerű szaunázás mellett

A prémium hangrendszerrel felszerelt Sunlighten szauna használata során akusztikus rezgésterápiában és színes fényterápiában is részünk lehet.

TALÁLD MEG ÖNMAGAD!

Néhány órára zárd ki a külvilágot, töltődj fel, és add át magad a day spa élménynek!
Szeretettel várunk a hét minden napján.
FOGLALJ IDŐPONTOT ONLINE!

Legyél Deluxe Day Spa Klubtag!

Iratkozz fel hírlevelünkre exkluzív ajánlatokért és értékes ajándékért!
  • Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.
crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram